Bejelentés
Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Üzenőfal


Név:

Üzenet:Szavazás
ÜDVÖZLÜNK A HONLAPUNKON KEDVES LÁTOGATÓ!


 


HOGY MI IS AZ A TD-K2?            Az iskolai Tudományos Diákkör olyan iskolán belüli diákszerveződés, amely a tudomány és kutatás iránt érdeklődő diákokat tömöríti. Azokat a diákokat hivatott segíteni, akik többet szeretnének tenni és elérni, mint a kötelező iskolai tanrend teljesítése. Akik ki akarnak lépni a mindennapi középszerűség szürkeségéből és valami többet tenni önmagukért, szellemileg gazdagabbá tenni saját életüket. Az érdeklődő diákoknak nem csupán a tudományos igényeire való válasz ez, hanem a tehetség, a készségek és késztetések megfelelő vezetése, fejlesztése, kibontakoztatása ugyanúgy lényeges szempont (ezért egyben a Tehetséges Diákok Klubja). 


            A K2 szimbolikus jelentést takar. A hegymászók állítása szerint ez a világon a legnehezebben megmászható hegycsúcs. Metaforikus kifejezése ez a saját csúcsunk megmászásának, ami igen sok erőfeszítést, kitartást, edzést, elszántságot és összefogást igényel. Miközben mászom a saját csúcsomat (megvalósítani azt a legtöbbet, amire képes vagyok), nem feledkezhetek meg arról, hogy ehhez szükségem van a többiek bátorítására, segítségére és egy megbízható vezetőre, akire mindenkor számíthatok (ez a mentor, ill. a Diákkör vezetője). Nos, ebből érthető, hogy nem azokhoz szól ez a lehetőség, akiket hajtani kell, noszogatni, akiknek nehezükre esik megtenni a minimális követelményeket is és folyton azt kérdezik, hogy ?mi értelme van ennek, vagy annak?? A lelkes, kíváncsi, elszánt és nagyon akaró diákok társasága ez, akik szeretnék megtalálni magukban azt a többletet, amely ott lapul mélyen és azt várja, hogy megvalósult formát öltsön. Persze a lendülete, az elszántsága nem mindenkinek egyforma és a hegyeink is különbözőek, ahogyan a képességeink is. A kérdés azonban az, mennyire akarom azt a hegyet, mennyire akarom azt a csúcsot?


 A Diákkör vezetője Dr. Magyar Lóránt.
Keresés a honlaponHírek


Linkek

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!